Skip to main content

Frumusețea și sănătatea sunt cea mai bună și mai sigură investiție!

Mărire fese

Ultimele informații venite de la Societatea Americană de chirurgie plastică estetică (The American Society for Aesthetic Plastic Surgery – ASAPS) spun că americanii au cheltuit, în 2018, peste 2 miliarde de dolari pe implanturi mamare cu silicon și pe fiole injectabile cu acid hialuronic și toxină botulinică (botox).

1 miliard de dolari pe implanturi mamare

În anul 2018, chirurgii plasticieni certificați de către Consiliul American de Chirurgie Plastică (American Board of Plastic Surgery) au făcut peste 300,00 de operații de mărire a sânilor, din care 88% au fost implanturi cu silicon. Într-un an de zile s-au cheltuit 1,146,936,553 de dolari doar pe implanturi mamare cu silicon! Ceea ce înseamnă că în ultimii 5 ani, acest tip de proceduri au crescut cu 15%, făcând implanturile cu silicon cel mai popular tip de implant în SUA.

Acid hialuronic și botox la toate vârstele

Anul trecut, americanii nu au rămas în urmă nici la injecțiile cu acid hialuronic sau botox, în 2018 făcându-se peste 2 milioane de intervenții, în valoare de peste 1 miliard de dolari. Din acestea, 67% au fost intervenții cu botox și 30% au fost cu acid hialuronic. Spre deosebire de intervențiile asupra sânilor, intervențiile în zona capului și gatului au crescut cu 39% în ultimii 5 ani, ceea ce înseamnă ca procedurile minim invazive nu mai sunt un subiect tabu și din ce în ce mai multa lume, de toate vârstele, recurge la această minune medicală care ajută la eliminarea pungilor de sub ochi și scapă de riduri și umflaturi. Mai mult decât atât, toxina botulinică continuă să fie cea mai populară intervenție estetică încă din 1999.

Mărire fese și labioplastie

Pe lângă implanturi mamare și injecții cu botox sau acid hialuronic, americanii au cheltuit peste 130 de milioane de dolari și pe intervenții asupra feselor și a labiilor. Intervențiile de mărire ale fesierilor au crescut cu 61% în ultimii 5 ani, iar procedurile de labioplastie au crescut cu 53%.

„Tendințele nu sunt surprinzătoare și reflectă ceea ce văd în practica mea în mod regulat, cu cât sunt mai multe femei care caută opțiuni de a își îmbunătăți estetic fiecare centimetru din corp, eu nu sunt deloc șocat să văd că procedurile de labioplastie și augmentare a feselor devin din ce în ce mai populare“

W. Grant Stevens, Președintele Societății Estetice

Puteți vedea o copie a ultimelor informații provenite de la Societatea americană de chirurgie plastică estetică aici.

acid hialuronic, botox, chirurgia plastică, mărire de fese

en_USEnglish